És rendible obrir una gasolinera Low Cost?

23-07-2018
Les gasolineres Low Cost, basen el seu negoci en la reducció de costos d'explotació. Estructures petites, senzilles, automatitzades, que permeten contenir els costos i treballar amb marges molt petits. El resultat és el mateix producte amb un servei similar (fins i tot alguns apunten que millor que les tradicionals) a un preu mes competitiu.

És rendible obrir una gasolinera Low Cost?

Fins quan seran interessants els negocis de les gasolineres low cost?

És ben sabut que el mercat dels hidrocarburs és un mercat madur i que el consum dels mateixos ja porta uns anys estancat i amb lleugers descensos.

La tecnologia de les renovable, a poc a poc va donant solucions als "handicap" que apareixien en els cotxes elèctrics, híbrids ... i la indústria automobilística, intenta adaptar aquesta tendència als seus nous models.
És evident que aquest és el futur i que ja en el present anem trobant cada vegada mes indicis d'aquestes tendències.

Però quan es produirà el canvi real? Quins inconvenients s'estan trobant per poder fer el canvi real?

El canvi real de tendència en el model energètic és molt complicat de saber exactament quan es produirà. De tota manera, els inconvenients que a continuació explicarem, són bastants i no fàcils de superar, de manera que el pronòstic ens indica que va per un mitjà llarg termini encara.

  1. Aparició de nous jaciments de cru.
  2. Noves tecnologies d'abstracció de cru, de manera que les reserves s'han vist incrementades. (Ex. Fracking)
  3. El preu del cru pot baixar molt més, de manera que el cost dels hidrocarburs, arribarà un punt en què podran baixar i fer-los més competitius respecte altres energies.
  4. Poca capacitat de producció d'energies renovables per poder fer el canvi de model. (Trist seria haver d'incrementar la producció de les nuclears, per poder abastir la demanda dels cotxes elèctrics).
  5. Encara falta un salt tecnològic important, perquè el cotxe elèctric sigui comparable al de combustió en termes de costos, autonomia ...
  6. Relatiu interès de la indústria de l'automòbil per fer el canvi total. (Les inversions fetes fins al moment, no poden ser substituïdes per altres fins que s'hagin rendibilitzat les antigues).
  7. Impostos: És ben sabut que una de les fonts d'ingressos principals dels països és gràcies als impostos que graven els hidrocarburs. Mas del 50% del cost de les gasolines, són impostos que es tributen. En el nou model de consum, s'hauran de buscar altres fonts d'ingressos, que obligatòriament passessin per gravar l'electricitat, carreteres, peatges, indústria automobilística ....

Per a tots aquests "handicap"  es trobaran solucions, però evident és que aquests canvis no es podran solucionar de forma total ni en 3 ni en 5 ni 10 anys.

Les gasolineres Low Cost, basen el seu negoci en la reducció de costos d'explotació. Estructures petites, senzilles, automatitzades, que permeten contenir els costos i treballar amb marges molt petits. El resultat és el mateix producte amb un servei similar (fins i tot alguns apunten que millor que les tradicionals) a un preu mes competitiu.
Aquestes inversions, no absentes de risc, però si minimitzat, per l'experiència de la franquícia, el seu assessorament, estudis de mercat ... s'estan rendibilitzant entre 3 i 5 anys.

És fàcil entendre, doncs, el perquè s'estan fent noves instal·lacions de benzineres Petro Low Cost. L'experiència de la franquícia i els seus números fan atractiu al mercat inversor. Ningú pot dir fins quan, però el que si és segur és que almenys durant una dècada, aquestes noves estructures, competiran amb èxit en el mercat madur dels hidrocarburs, en el qual es veuran tancaments, renovacions i implantació de nous sistemes. El Canvi de model de les gasolineres tradicionals a les automatitzades, ja és palès que és la nova tendència, i el mercat canviant, necessitarà d'aquestes noves benzinera Petro Low Cost, durant una quants anys mes.

Si està pensant invertir en el sector, encara està a temps. Hi ha mercat i possibilitat de negoci. Però si que us recomanem, que ho faci a mans de professionals del sector. Reduirà de forma substancial el risc de la seva inversió i dormirà més tranquil.