Creix l'acceptació entre els conductors de les benzineres Petro 7 Low Cost

08-11-2012

Els germans terrassencs Joan i Jordi Roset van introduir fa dos anys a Catalunya el concepte de benzineres 24 hores que ja funciona a països d’Europa. A Terrassa n'hi ha dues batejades com a Petro 7 Low Cost

 06-11-2012 Terrassa Digital 

El preu de la benzina no ha parat de créixer en els útims anys i molts conductors procuren repostar a les gasolineres més barates. Veient d’aquesta realitat una oportunitat de negoci, els germans terrassencs Joan i Jordi Roset van introduir fa dos anys a Catalunya un nou concepte de benzineres 24 hores que ja funciona a altres països d’Europa i que aquí han batejat amb el nom de Petro 7 Low Cost.

La clau de l’èxit d’aquesta iniciativa rau en reduir les infraestructures a la mínima expressió. A diferència de les benzineres convencionals, les de Petro7 no tenen personal ni botiga. El pagament es fa automàtic amb targeta al propi sortidor o amb bitllets amb l’import exacte. Per fer-ho possible s’ha hagut de desenvolupar un programari complex, potent i ràpid. També compten amb un sistema d’assistència telèfonica per resoldre incidències. La benzina gasoil, per exemple, és de mitjana entre 5 i 7 cèntims per litre més barata que a les gasolineres tradicional. 

Segons Jordi Roset, de Petro 7: "Són estacions petites on la imputació del cost del terreny és mínim. Tot és automatitzat, no hi ha gairebé persones i, a partir d'aquí, reduir marges i buscar volum i rotació."

Si bé a l’inici el perfil del client de Petro 7 eren persones de classe mitja-baixa, ara ja hi va gent de tot tipus, un cop superades les reticències inicials: "Hi ha moltes llegendes urbanes que parlen de si la benzina ve del fons dels tancs dels vaixells, que si són segones, que no és un litre real, etc. Però la veritat és que tota la benzina ve del port de Tarragona o de Barcelona."

Petro 7 té ara dues benzineres a Terrassa. Una a la cruïlla de l’avinguda del Vallès i la carretera de Montcada i l’altra a la carretera de Rubí. Té previst obrir-ne una tercera a Montcada i Reixac.

Info